Виробництво перепелиних яєць та розведення перепелів вдома

Вашій увазі пропонується дуже проста та ефективна бізнес-ідея: виробництво перепелиних яєць і розведення японських одомашнених перепелів на м'ясо. За відповідної кількості перепелів переваги виробництва очевидні. Перепела не тільки годуватимуть вашу сім'ю яйцями та корисним м'ясом, але й почнуть приносити стабільний дохід.

Розведення перепелів несучок

Виробництво перепелиних яєць.

Для того, щоб розмістити перепелині клітини на виробництві не потрібно багато площ. Розмір однієї клітини (120 х 60 х 180см), у якій можна тримати до 100 перепелиних курочок несучок. Вам знадобиться площа всього 0,72 квадрата. Це достатньо, щоб організувати міні-ферму в прибудові приватного будинку. Навіть балкон у міській квартирі може стати вашим виробництвом. Якщо порахувати, то в середньому за місяць один перепіл знесе від 15 до 20 яєць, вагою одне яйце в 11-12 грам. При цьому в день з'їдає перепілку 30-40 г корму. Це означає, що за місяць на 100 перепелів потрібно близько 120 кг корму, за це перепела вам знесуть 1000-1500 яєць.

До перепелиних яєць зростає інтерес споживача щодня. Я думаю, це не буде важко розрахувати економічну ефективність в залежності від ринкової ціни на корм і перепелині яйця у вашому місті. Оскільки всім відомі багато фактів про перепелині яйця і користь, яку вони приносять, то і реалізація буде ефективна. Крім того, до перепелиних яєць додайте ще одну таку ж ферму на сотню перепелів, для виробництва корисного делікатесу. перепелиного м'яса. Тим більше, що перепели готові до забою вже у віці 2,5 місяця. Таким чином можна розширити асортимент продукції на виробництві.

Ось приблизна схема однієї перепелиної ферми на 100 голів. Якщо ви творча людина, то Вам під силу самостійно створити цей нескладний пристрій. Завдяки вашій уяві ви можете створити більш оригінальні та практичні клітини для утримання перепелів.

Клітку перепелів можна зробити самому.Самодельна клітина для перепелів.

Обсяги виробництва перепелиного яйця залежить від кількості перепелів

Більше перепелів, більше яєць.

Існують два основні методи розведення, які зазвичай практикуються у виробництві перепелів. Цілком логічно те, щоб підвищити виробництво яєць потрібно збільшувати кількість птахів. Для ефективного розведення перепелів до потрібної кількості існує два найпопулярніші способи.

Перший метод - це коли півники та курочки знаходяться в одній клітці, співвідношення має бути 1:2.5, це означає, що на 4 перепелиних півників має бути 10 курей перепелів. Якщо ви тільки починаєте, то як новачкові такий спосіб вам підійде. Але врахуйте, цей метод має ряд недоліків, такі як часті бійки, між самцями, що призводить до загальної нервозності в клітині та поганому заплідненні і відповідно несучість може стати нерегулярною. Але якщо ви вже продали першу партію яєць і хочете збільшити якість виробництва, а відповідно і прибутковість ферм тоді ви готові використовувати інший спосіб розведення перепелів.

Другий метод трохи складніший, але ефективніший. Суть методу полягає у збереженні чоловіків і жінок окремо і поміщати півників у курячі клітини періодично, для того щоб вони робили свою роботу. Таким чином, ви досягнете високих темпів народжуваності, і якість розведення може бути також добре контролюватись. Цей метод хороший для підвищення продуктивності продукції, а також особливо хороший, якщо ви хочете, щоб піти далі на виведення своєї породи. Наприклад: додати китайські пофарбовані перепілки, де за допомогою цього методу у вас є можливість краще контролювати необхідні кольори та візерунки, які ви бажаєте. Або ж виводити м'ясні породи як ФАРАОНИ або несушки як ЯПОНСЬКИЙ ПЕРЕПІЛ. Єдиним недоліком цього виробництва є те, що займає багато часу.

Ефективному виробництву потрібен контроль за перепелиними яйцями в період інкубації

Перевертайте яйця, щоб курка сама вилупилася.

Одомашнені перепілки втратили інстинкт до висиджування яєць так значною мірою єдиний спосіб розведення перепелів застосовується в інкубаторі. Збирайте яйця 3-5 разів на день, щоб зменшити рівень інфікування. Займаючись ефективним виробництвом перепелиних яєць, дотримуйтесь простих правил:


  1. Виберіть великі яйця з сильною оболонкою, ретельно перевіряє їх на наявність будь-яких тріщин або інших пошкоджень.
  2. Не мийте перепелині яйця, бо ви видалите їх пористе захисне покриття, і вони стануть вразливими до бактеріальних інфекцій. Тим більше, яйцям не можна порушувати рівень вологості.
  3. Також рекомендується виконувати перевірку під час просвічування. Це покаже вам будь-які можливі тріщини на яйцях, здорові жовтки та розміри повітряного простору.
  4. Зберігайте перепелині яйця в сухому прохолодному місці на яєчних лотках. Температура зберігання повинна бути в межах 12 – 17 градусів Цельсія та за відносної вологості повітря близько 70 – 80 відсотків. Будьте обережні, якщо температура піднімається вище 18 ° оскільки ця температура може спровокувати хибний інкубаційний процес.
  5. НЕ зберігати інкубаційні яйця перепелів у холодильнику - це занадто холодно для них!

Деякі кажуть, що ви можете використовувати перепелині яйця до 10 днів для інкубації, але ми не рекомендували б використовувати перепелині яйця старше 7 днів.

Перепелиним яйцям потрібен виробничий вентильований інкубатор

Вентілований інкубатор для яєць вміє надсилати SMS.

Будь-якому ефективному виробництву потрібне якісне обладнання. У кімнаті, де ви встановите інкубатор до має бути стійка постійна температура. Інкубатор має бути чистим та продезінфікованим. Зрештою це ваш вибір, який інкубатор ви використовуватимете, але ми рекомендуємо використовувати вентильовані інкубатори з автоматичним поворотом яєць.

Перевертати яйця потрібно 3-4 рази на день. Далі є лише дві основні речі, які ви повинні не прогаяти. Перша підтримка правильної температури, яка становить 37,8 ° C та вологість 45-55%. Ось так упродовж перших 7 днів.

Коли ваш бізнес діятиме і приноситиме прибуток у перспективі, ви потім зможете придбати інкубатор, який обладнаний сигналізацією та функцією нагадування по СМС на телефон.

На 7-й день ви можете перевірити яйця під час просвічування, щоб побачити, як багато яєць є родючими. На цьому етапі ви повинні помітити ембріона перепела всередині яйця. Порожні яйця видаліть.

На 14-й день зупиніть механізм повороту яєць. Але перепелині яйця потрібно продовжувати доглядати. На цьому етапі рівень вологості необхідно підвищити до 80-85%. Це пом'якшить оболонки, що допоможе маленьким пташенятам перепела розламати шкаралупу і з'явитися на світ.

Курчата японських перепелів починають вилуплюватися з 16-го дня інкубації, але більшість із них мають вилупитися на 17-й день. Пташенята які не вилупилися на 18-й день, найімовірніше, померли. Якщо Вам вдалося досягти 75% і вище виживання, ви зробили все дуже добре.

Особливості пташенят, що вилупилися з перепелиного яйця

Особливості догляду за пташенятами перепелів.

Тримайте курчат в інкубаторі, поки вони не стануть сухими і пухнастими, а потім помістіть їх у попередньо нагрітий розплідник. Пташеня перепела можна залишити в інкубаторі на час до 24 години (деякі говорять навіть 48 годин) після вилупки.

Протягом першого тижня використовуйте супер тонку крихту корму, тому що через великий розмір корму перепелині пташенята не зможуть впоратися. Корм має бути посипати на підлогу, щоб вони могли легко її знайти. Вода повинна бути далеко від джерела тепла, щоб вода була прохолодною. Джерелом тепла для молодих пташенят на вашому виробництві в перший тиждень послужить звичайна лампа на 100Вт, а потім потрібно змінити на 60Вт.

Коли перепелиним пташенятам виповниться 4 тижні, вони готові залишити розпліднику і переїхати в свої нові будинки. перепелині ферми. Коли ви зможете розвести перепелів до кількості 200 штук, тоді ваш бізнес уже можна назвати фермою з виробництва перепелиних яєчок із продуктивністю 100 штук на добу. Для досягнення такого результату вам не потрібні профільні інвестиції та часу знадобиться не більше трьох місяців. Звичайний побутовий інкубатор вміщує 250 перепелиних яєчок за одне укладання. А далі ви зможете розвивати свій бізнес до зручних для вас масштабів.

ua ru