Міні-виробництво тортів з мастикою та тістечок на замовлення

Організувати бізнес із виробництва тортів на замовлення під силу кожній домогосподарці. Для більшості з них це заняття улюбленою справою. Більше того така улюблена справа приносить 1000 $ на місяць. Давайте, досліджуємо можливості бізнес-ідеї з виготовлення тортів та тістечок з мастикою на замовлення. До вашої уваги пропонується реальний експеримент, який наочно покаже рентабельність даної бізнес-ідеї.

Випічка та декорація гарних тортів як бізнес для домогосподарки

Домашнє виробництво тортів.

Сьогодні кожна жінка, яка вирішила присвятити себе якійсь справі, тепер не просто займається сімейним побутом, а й приносить додатковий дохід до сімейного бюджету. Виробництво тортів вдома динамічно набирає популярності у споживачів. Люди дедалі менше довіряють магазинам, де вся продукція просякнута консервантами для тривалого зберігання продуктів. Більше того, сучасний покупець бажає знайти ексклюзивний продукт та ще й з іменними написами.

У цій статті ми опишемо Вам, скільки можна заробляти, займаючись виробництвом тортів на дому на замовлення. Для прикладу буде представлено реальні рецепти з реальними фото кондитерської випічки.

Бізнес на тортах та рентабельність виробництва

Приклад торта з мастики.

При розрахунку рентабельності виробництва слід враховувати той факт, що перший торт з мастичним декором можна зробити без використання спеціальних інструментів для роботи з мастикою. Відповідно вкладення в інструменти можна зробити з перших зароблених грошей. Це зумовлено тим, що з мастикою можна працювати і підручними матеріалами, а для випікання та оформлення кондитерських виробів кожна домогосподарка має свій готовий «арсенал» всього необхідного. Від качалки до мірного стаканчика.

Бісквіт з різними просоченнями та кремами користуються великим попитом серед споживачів, є. Також до категорії найбільш бажаних кондитерських виробів входить і звичайний медовик. На основі медовика пропонуємо розглянути приблизний розрахунок доходної частини бізнес-ідеї.

Все, що необхідно торту медовику з мастичним декором. Наприклад візьмемо рецепт простого медовика. Паралельно вважатимемо наші витрати на необхідні продукти. Для однієї порції медовика з 8 коржів, вагою 2-2,5 кг. Вам знадобиться:

  • 3 яйця = 0,45 $;
  • 3 ст. ложки меду = 120гр меду = 0,7 $;
  • 2 ч.л. соди = 0,05 $;
  • 1 склянка цукру = 0,2$;
  • 100г. олії вершкового = 1$;
  • 4 склянки борошна (вищого ґатунку) = 0,45$.

Разом собівартість коржів становить 2,85 $. Далі справа за кремами. просочувальний крем може бути будь-яким, а ось крем, яким вирівнюють торт обов'язково - масляний. Виходячи з цього, більшість кондитерських виробів, які ви робитимете, включатимуть 2 види кремів. Або повністю весь медовик буде оброблений масляним кремом. Рецепт сметанного крему:

  • 1,5 склянки сметани = 1$;
  • 1 склянка цукру = 0,2$;
  • 100г. олії = 1$;
  • Рецепт масляного крему:
  • 1 банк згущеного молока = 1,7$;
  • 1 склянка цукру = 0,2$;
  • 1 пачка (200гр) олії вершкового = 1,7 $.

Разом для двох видів крему знадобиться 5,6 $. У виробництві тортів удома часто використовують мастику для ефектного прикраси (фото2). При цьому такі торти люди замовляють у домогосподарок, а не в кондитерських магазинах. Адже це відомий факт, що все домашнє корисніше та смачніше. Кожен поважаючий себе майстер приготує торт, враховуючи всі побажання клієнта, використовуючи тільки якісні та свіжі продукти. Природно, що їхня вартість дорожча, ніж магазинних, але й якість у них відповідна. Насамперед, домашню випічку варто зайнятися тому, що це актуально і приносить непоганий дохід.

Мастику можна купувати готову у спеціалізованих магазинах, або зробити самостійно. Для домашнього виготовлення мастики є безліч рецептів. Найбільш поширеними є два види мастики:

  1. 1Матика з жувальних зефірок маршмеллоу.
  2. 2Молочна мастика на основі дитячої суміші.

Майстика з маршмеллоу та її рецепт:

  • 1 упаковка маршмелоу, обов'язково біла (фото 1) =1$;
  • 3 упаковки цукрової пудри дрібного помелу = 1,5 $;
  • 1 ст. ложка олії = 0,2 $.
  • Разом 2,7 $. Далі молочна мастика із дитячої суміші (фото 3):
  • Дитяча суміш «Малютка» 350 гр. = 3 $;
  • 1 банку згущеного молока = 1,8$;
  • 3 пачки цукрової пудри (350г. на мастику, а решта для роботи з мастикою) = 1,5$.

З цього набору продуктів виходить 1-1,2 кг готової мастики. Разом 6,3 $. Вартість одного кілограма виробу досвідчені майстри кондитери оцінюють від 12 $ до 16 $. З цього набору продуктів (мастику можна вибрати будь-яку) виходить торт вагою 2-2,5 кг. Це означає, що середня вартість таких тортів дорівнюватиме 28-32 $. Собівартість в прикрашених тортах становить 18 $ при використанні двох видів мастики. Чистий прибуток від одного торта складає 11$-15$.

Вартість кілограма готового виробу включає як цінову політику продуктів, так і складність виконання декору. Чим складніше виконується прикраса кондитерського виробу, тим дорожча його вартість. Досвідчені домогосподарки примудряються перед святами випікати до 20 тортів за добу. Правда, потім слід витратити 2 дні, щоб відіспатися. Тобто за наявності постійних клієнтів на день йде близько 5 штук. І 1000 $ прибутку на місяць для цього домашнього бізнесу - це ще не рекорд.

Майстер класу з виготовлення торта одиниці для хлопчика

Рецепт торта з мастики.

Пропонуємо до Вашої уваги приклад випічки торта у формі одиниці за вище викладеною рецептурою.(фото4) На фото представлений торт вагою 4,2 кг. Для його виготовлення всі продукти як для медовика, так і сметанного крему були збільшені в 2 рази. Пропорції для масляного крему та мастики використовувалися ті ж, що викладені вище.

Для отримання тесту на медовик необхідно на паровій бані розтопити мед, цукор, олію та яйця. У розтоплену масу додати|добавляти| гашену соду. Дати однорідній масі трохи охолонути. Після охолодження додати потрібну кількість борошна і вимісити не липке, м'яке тісто. Розділити тісто на 8 частин. З кожною з них випікати коржі у формі одиниці. (Фото5) . Для цього тонко розкочуємо корж, і за допомогою трафарету вирізаємо одиначку, акуратно перекладаємо на жаровню, попередньо посипану мукою.

Потім за допомогою вилки густо проколюємо корж. Таким чином, випікаємо всі коржі. Коржі перемазуємо сметанним кремом, за бажанням можна додати чорнослив (фото6). Після цього відправляємо наш кондитерський шедевр у холодильник, щоб він просочився. На це піде приблизно 4-6 годин.

Після того, як торт просочився, його необхідно вирівняти масляним кремом. При вирівнюванні краще використовувати крихту, яку можна отримати з коржів, що залишилися. Після того, як торт вирівняний за допомогою масляного крему та крихти, його потрібно відправити або в холодильник, або в морозильну камеру, щоб масло добре застигло.

Тим часом готуємо мастику. Для цього торта використовували два види мастики, блакитна з дитячої суміші, а біла з маршмеллоу. Молочна мастика м'якша, і м'яка, але вона спочатку має жовтуватий відтінок. Мастика з зефірок більш пружна і біла. З неї легко ліпити фігурки, і вона швидко сохне. Це приклад ліплення мастикою з маршмеллоу (фото 7 та 8).

Після повного застигання масляного крему можна обтягувати мастикою і приступати до декору. Ось яка одиниця у нас вийшла (фото 10). З бісквітного торта можна зробити такий варіант (фото 9).

Оформлення тортів мастикою.

Прогноз активності бізнесу

Святковий торт.

Заробляти тортами легко, коли є регулярні замовлення. Природно, що першими замовниками будуть рідні, близькі та друзі. Але щоб не зупинятися на цьому, всі свої готові роботи можна розміщувати в соціальних мережах, подати оголошення в міську газету, а також на сайти. Деякі домогосподарки не встигають виконати замовлення клієнтів, які прийшли завдяки сарафанному радіо. Інтерес до тортів виготовлених у домашніх умовах зростає з кожним днем. Адже кожна людина відзначає в середньому 12 свят протягом року:


  1. Новий рік.
  2. Різдво.
  3. День народження (свій, дітей, кума, батьків та родичів, директора).
  4. День Святого Валентина.
  5. Восьме березня.
  6. Великдень.
  7. Перше квітня.
  8. Дев'яте травня.
  9. День матері.
  10. День незалежності.
  11. Корпоратив.
  12. Хелловін.

І це лише ті свята, які повторюються, а є ще: весілля, хрестини, річниця, випускний тощо. Крім того будуть приходити і клієнти, які просто захочуть купити смачного торта до чаю. І лише 30 ваших знайомих принесуть вам замовлення на кожен день.

Акцентуйте увагу клієнта на тому, що Ви працюєте лише з якісною продукцією та не заощаджуєте на продуктах. Так само користується великою популярністю такий варіант роботи, що майстер дає клієнту список необхідних продуктів, і бере лише плату за роботу. Такий крок є дуже ризикованим, але він також ефективно залучить клієнтів.

ua ru